Täältä löydät inspiroivaa sisältöä ja linkkejä osaamisen euroistamiseen.
- Jos et tiedä, mistä aloittaa, tässä muutama vinkki: Jos olet opiskelija, kysele onko koulussasi NY-toimintaa tai paikkakunnallasi 4H-yritystoimintaa
- Voit aina ottaa yhteyttä paikkakuntasi yritysneuvojaan tai kehittämisyhtiöön
- Esimerkiksi meillä pohjoisessa Keski-Suomessa on yritystsemppareita (yhteystiedot välilehdeltä lisätietoja)
- Muista! Apua on saatavilla, et ole yksin. Välillä vaan pitää olla sitkeä.
- Seuraavilla hakusanoilla voit hakea lisätietoja: yrityksen perustaminen, ideasta tuotteeksi
- Mitä osaamista sinulla on?
- Kenelle myyt?
- Miten myyt?
- Testaa ideaasi oikeilla asiakkailla (perhe, kaverit, tutut) ja kysele kehitysideoita.
- Muista, että asiakas on tärkein!
- Käytä saamaasi asiakaspalautetta ideasi kehittämiseen, jotta se vastaa paremmin asiakkaiden tarpeita.
Jos 4H-yrittäjyys kiinnostaa, niin ota yhteyttä paikkakuntasi 4H-yhdistykseen. Sen löydät täältä: https://4h.fi/ tai hakemalla netistä oman paikkakunnan nimeä ja 4H.
Mikä olisi soveltuvin yritysmuoto? Voiko yrittäjyyttä kokeilla ja jos niin miten? Tällä videosarjalla tubettaja Juuso Pekkarinen selvittää, mitä eri yritysmuotoja on olemassa ja miten ne eroavat toisistaan. Videosarjalla tutustutaan 4H-yrittäjyyteen, NY-yritystoimintaan, osuuskuntatoimintaan, kevytyrittäjyyteen, toiminimeen ja osakeyhtiöön.
Voiko naapurin nurmikonleikkuusta syntyä bisnes? Kyllä nähtävästi voi! Videolla pihtiputaalainen Joonas kertoo oman yrittäjyystarinansa. Hänen matkansa yrittäjäksi tosiaan alkoi naapurin nurmikonleikkuusta ja vuosien varrella 4H-yrittäjänä alkanut toiminta kasvoi merkittävästi. Joonas kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä, koska apuja saa esimerkiksi oman kunnan 4H-yhdistyksestä. Nuorena hankittu työkokemus on merkittävä etu työnhaussa. Jos kesätöitä ei löydy tai sinulla on jotain erityisosaamista, niin yrittäjyys voi olla mainio keino työllistää itsensä. Aina ei tarvitse edes perustaa omaa yritystä, vaan osaamista voi myydä laskutusyritysten tai osuuskuntien kautta.Videointi toteutettiin Leader Viisarin Tulevaisuuden tekijät – hankkeesta, jota Keski-Suomen Ely-keskus rahoittaa Maaseuturahastosta.
Voiko naapurin nurmikonleikkuusta syntyä bisnes? Kyllä nähtävästi voi! Videolla pihtiputaalainen Joonas kertoo oman yrittäjyystarinansa.
Miten Linda innostui taiteen tekemisestä virtuaalisesti? Linda on tehnyt taidetta koko ikänsä ja Poken Tulevaisuuden teknologiat – opinnot veivät hänen taideharrastuksensa uudelle tasolle. Miltä tuntuu piirtää kolmiuloitteisesti ja niin, että olet itse taideteoksesi sisällä? Videolla Linda kertoo omia kokemuksiaan taiteen tekemisestä VR-maailmassa. Linda tarjoaa taidetyöpajoja kevytyrittäjänä ja voit kysellä häneltä lisää lindatakala@gmail.comD
Linda on tehnyt taidetta koko ikänsä ja Poken Tulevaisuuden teknologiat – opinnot veivät hänen taideharrastuksensa uudelle tasolle. Videolla Linda kertoo omia kokemuksiaan taiteen tekemisestä VR-maailmassa.
Minun kotikuntani
Minun kotikuntani-videosarjassa pohjoisen Keski-Suomen nuoret ja nuoret aikuiset esittelevät oman mielipaikkansa kunnassa sekä kertoivat ajatuksia maaseudulla asumisesta ja omista tulevaisuuden suunnitelmistaan. Jokaisella videolla pääset tutustumaan neljään nuoreen ja saat tutustua heidän lempipaikkoihinsa. Mukavia katseluhetkiä!
