Alustoja ajatusten ja ideoiden kasvattamiseen

biotalous aLUSTA

BioBord

Biobord on alusta, joka on tarkoitettu biotalouden toimijoille. Alustalta löytyy yleisesittely, palveluita, verkostokartta sekä foorumi.

Biotalouden yrityskiihdyttämö

BioPaavo

JAMK:n Biotalouden yrityskiihdyttämöhanke. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille.

OPPIMISKESKUS JA YHTEISTYÖTILA

Lennätin Viitasaari

Lennätin on maksuton ja kaikille avoin etätyötila Viitasaaren keskustassa torin laidalla. Osaamiskeskuksen työpisteet odottavat valmiina sinua ja tietokonettasi. Voit tulla Lennättimeen hetkeksi, päiväksi tai pidemmäksi ajaksi!

TAPAHTUMA

Keksintöjen Viikko

Keksintömessutapahtuma kokoaa yhteen keksijät, yrittäjät, rahoittajat, palveluntuottajat, valmistajat ja asiakkaat tarjoten näin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

säätiö

Keksintösäätiö

Vuonna 1971 perustetun Keksintösäätiön (Foundation for Finnish Inventions) tehtävänä on edelleen suomalaisten keksijöiden arvostuksen, osaamisen ja toimintaedellytysten edistäminen.

KEKSIJÄJÄRJESTÖ

QUIN-SUOMI ry

Yhdistys toimii naisten keksintötoimintaa tukevien projektien kehittäjänä ja hallinnoijana ollen avoin yhteistyölle innovaatioalalla toimivien yhteisöjen ja viranomaisten sekä erilaisten naisjärjestöjen kanssa.

järjestö

4H-Suomi

4H auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. Kukapa ei haluaisi oppia uusia taitoja ja saada hyviä ystäviä. Mukaan voi tulla jo kuusivuotiaana, mutta osallistumisen mahdollisuuksia riittää aina 28-vuotiaille asti!

järjestö

Viitasaaren 4H-Yhdistys

Viitasaaren 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1938 ja se toimii koko kunnan alueella. Yhdistyksen toiminnassa painottuvat kerho- ja muu ryhmätoiminta, kurssit, kilpailut, leirit, yrittäjyys, kouluyhteistyö sekä työllistämistoiminta. Yhdistys pyrkii myös kansainväliseen toimintaan kuten vaihto-ohjelmaan. Yhdistys on järjestänyt erilaisia ulkomaille suuntautuvia leirejä. Lisätietoja tulevista leireistä löytyy yhdistyksen kotisivuilta sekä myös 4H-liiton sivuilta.

järjestö

Pihtiputaan 4H-Yhdistys

Pihtiputaan 4H-Yhdistys on perustettu 13.12.1945, silloin nimenä on ollut Pihtiputaan Maatalouskerhoyhdistys.

Pihtiputaan 4H-yhdistys järjestää vapaa-ajanohjelmaa lapsille ja nuorille. Nuorille aikuiseille on myös töitä tarjolla. 4H:n nuorisojäseneksi pääsee 6 vuotiaana ja 29v. muututaan sitten aikuisjäseneksi.

järjestö

Kinnulan 4H-Yhdistys

Kinnulan 4H-yhdistys kannustaa jäseniään mm. yritteliäisyyteen, yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen. Yhdistys korostaa toimintansa kautta luonnon ja ympäristön arvoja sekä edesauttaa käden- ja arjentaitojen hallintaa. Keskeisiä toimintamuotoja ja välineitä ovat kerhot ja TOP – yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli, erilaiset kurssit, kilpailut, leirit ja tapahtumat. 4H-nuorisotyön tärkeä toimintaperiaate on tekemällä oppiminen.

järjestö

Kannonkosken-Kivijärven 4H-Yhdistys

annonkosken-Kivijärven 4H-yhdistys on toiminut Kannonkosken ja Kivijärven aluella vuodesta 1995 asti. Kannonkoskella 4H-toiminta aloitettiin jo vuonna 1981 ja Kivijärvellä 1983. Vuoden 2017 alussa yhdistyksen toiminta-alueeseen liittyi myös Saarijärven kaupunki.

järjestö

Nuori Yrittäjyys

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on tukea yrittäjyyskasvatusta kannustamalla nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Yhdistys tarjoaa 7–29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Yhdistys

Viisari ry

Leader Viisari ry:n tarkoituksena on toimia alueellaan kylä- ja asukastoiminnan edunvalvojana ja edunluojana sekä kehittää paikallista, seutukuntien välistä, kansainvälistä yhteistyötä sekä yrittäjyyden yleisiä edellytyksiä alueellaan, vahvistaa paikallista ja seudullista, alueiden välistä ja kansainvälistä aloitteellisuutta ja yhteistyöhön perustavaa kehittämistyötä sekä edistää kylä- ja asukasyhdistysten sekä alueen asukkaiden omatoimisuutta.

yhteisö

Amazing Lande

Amaizing Lande on yhteisö Facebookissa ja Leader Viisarin hallinnoima, K-S:n Ely:n rahoittama maaseuturahaston hanke. Yhteisö liittyy Tulevaisuuden tekijät -hankkeeseen ja kohderyhmänä ovat 17-29-vuotiaat Pohjoisen Keski-Suomen nuoret. Hanketta luotsaa iloinen innostuttaja Päivi Hakkarainen.

järjestö

Marttajärjestö

Martat on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton.

 

Kehittämistarve lähtee usein ongelmasta

Suomen maanläheisin startup- ja keksintötapahtuma!

Tapahtuma kokoaa keksijät, startup-yrittäjät, asiakkaat, rahoittajat ja asiantuntijat saman katon alle Viitasaari Areenalle
tarjoten näin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Suomen ensimmäinen Mount Everestin valloittaja, monialayrittäjä ja sijoittaja Veikka Gustafsson vieraili Keksintöjen Viikko -tapahtumassa Viitasaarella lokakuussa 2019. Sijoittajan näkökulmasta Gustafsson näkee tapahtuman todella tärkenänä. Vuorikiipeilijän uran aikana Gustafsson asui teltassa n. 7 vuoden ajan, ja tuona aikana hän teki useita elämää helpottavia innovaatioita. 

Tieto on valtaa. Ja sen on Esko Valtaojan mielestä paras keksintö maailmassa. Kaikki maailman tieto on saatavilla, haasteena on tunnistaa se oikeatieto roskatiedon seasta. Valtaoja haastaa kyseenalaistamaan sitkeitä luuloja ja tsekkaamaan faktoja.

Saimi Hoyer kehottaa uskomaan omaan juttuuna, sillä se on kaikista tärkeintä. Itseltään pitää poistaa epäonnistumisen pelko ja kokeilla rohkeasti, oppia virheistä. Sinun pitää uskoa itseesi ja ideaasi, jos haluat että muutkin uskovat.